Mijn favorieten

Eerste woning kopen


Als u voor het eerst een eigen huis wilt kopen zult u vast veel vragen hebben. Waar moet u zoal op letten, voor hoeveel kunt u kopen en wat worden dan de maandlasten? Is dit het goede moment om te kopen en waar begin ik? Het stappenplan kan u hier vast bij helpen:
 

1. Waar moet uw huis aan voldoen?

In welke wijk moet het staan? Hoeveel slaapkamers moet het hebben? En een tuin? Of is een balkon voldoende? Heeft u liever bestaande bouw of nieuwbouw?
 

2. Bepaal uw budget

Bepaal hoeveel u per maand maximaal kwijt wilt zijn aan woonlasten. Wij kijken graag samen met u hoeveel u kunt lenen. Hoeveel u kunt lenen hangt onder andere af van de hoogte van uw inkomen, de waarde van de woning en hoeveel spaargeld u kunt inbrengen.
 

3. Huizen zoeken

Ga opzoek naar uw droomwoning! Uiteraard moet de woning wel binnen uw prijsklasse vallen.
 

4. Ga onderhandelen

Als u uw droomhuis hebt gevonden gaat u onderhandelen over de prijs en eventueel andere zaken. Eén van onze makelaars helpt u, indien mogelijk, graag bij de onderhandeling.
 

5. Tekenen koopcontract

Als u het eens bent geworden met de verkoper over de prijs en de overdrachtsdatum, stelt de makelaar een verkoopcontract op. Die gaat u dan tekenen. Na het tekenen heeft u nog drie dagen bedenktijd.
 

6. De financiering regelen

Maak een afspraak met ons zodat we samen met u kunnen vaststellen wat voor u de mogelijkheden zijn en wat een passende financiering voor u is. Wij zorgen er vervolgens voor dat alles goed en tijdig rond komt!
 

7. De sleuteldatum

Op de overdrachtsdatum gaat weer naar de woning voor een inspectie. U kijkt of alles naar wens is achtergelaten, daarna gaat u naar de notaris en tekent de leveringsakte en de hypotheekakte. De aankoop is nu helemaal rond. De verhuizing kan beginnen.